• Architecture
  • Commercial

Players' Village, Sussex

About:

We worked closely with both Eastbourne Council and the Lawn Tennis Association on the new players’ village at Devonshire Park, with a brief to create a new building befitting the quality expected for an international sports venue. Outside of tournament time, the space is required to be flexible in order to accommodate a number of different activities and events.

Internally, the two storeys are identical, with men’s facilities on the ground floor and women’s on the first. As well as large changing rooms, showers and toilets, there are flexible spaces which can be partitioned during the tournament to provide private rooms for doctors, physiotherapists and the players' lounge.

The players’ village is a modular construction, utilising modules that were prefabricated offsite and craned into place, before the timber cladding was installed. This method was used primarily for speed to ensure the facilities were ready for the 2017 Aegon tournament.

Project Details:

Providing world-class facilities for tennis players at Devonshire Park utilising modular construction techniques.

Client: Eastbourne Borough Council

Construction Value: TBC

Completion: 2017

Location: Sussex